Najave     | 06.12.2018. 15:23 |

Veterinarski fakultet UNSA i kineski Institut veterinarstva počinju saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Univerzitet u Sarajevu (UNSA) najavio je za sutra potpisivanje sporazuma o suradnji Veterinarskog fakulteta UNSA i Istraživačkog instituta veterinarstva u Lanzhou Kineske akademije poljoprivrednih nauka.

Sporazum će, kako se navodi, potpisati dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić i generalni direktor Istraživačkog instituta veterinarstva u Lanzhou Hong Yin. Tom događaju prisustvovat će i ambasadorica NR Kine u Sarajevu Chen Bo.

- U okviru djelokruga i namjere Programa 16+1, između Kine i 16 država srednje i istočne Europe, u Bosni i Hercegovini bit će uspostavljen centar za veterinarsko istraživanje s fokusom na infektivne bolesti, One Health program, sigurnost hrane, dobrobit životinja, antimikrobne otpornosti - navode iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Potpisivanje sporazuma o suradnji Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Istraživačkog instituta veterinarstva u Lanzhou Kineske akademije poljoprivrednih nauka bit će upriličeno 7. decembra u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, s početkom u 9.15 sati.  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana