Sport     | 07.12.2018. 14:57 |

Na gradskom stadionu u Goraždu instalacija sistema za navodnjavanje

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7. decembra (FENA)  - Na gradskom stadionu ''Midhat Drljević'' u Goraždu u toku su radovi na instalaciji sistema za navodnjavanje travnjaka. Riječ je o  važnom projektu kojim će biti unaprijeđeni uslovi za održavanje treninga i utakmica na stadionu.

 Ovaj projekt Javne ustanove „Sportski centar“ čiji je osnivač Grad Goražde sa 8.000 KM podržalo je Federalno ministarstvo kulture i sporta putem javnog poziva, a Grad Goražde će učestvovati sa 40 posto sredstava.  

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ističe da se gradski stadion  godinama unazad susreće sa jednim od najvećih problema koji se odnosi na nemogućnost adekvatnog navodnjavanja cijelog terena u ljetnom periodu, zbog čega stadion nije adekvatan ni za svakodnevne treninge niti za utakmice.

Po riječima Ramovića posljednji pokušaj spašavanja ovog travnjaka stadiona ogledao se u upotrebi improvizovanih prskalica na vodu koje su se pokazale kao neefikasne.

- Realizacijom ovog projekta trajno će biti riješen dugogodišnji problem i samim tim poboljšat će se  uslovi za  korištenje  Gradskog stadiona od strane brojnih sportskih klubova, ali i pojedinaca. Sretni smo što imamo jedan od najboljih stadiona kada je u pitanju teren i zaista u ljetnim danima posebno juli, august i dio septembra, uvijek je bio problem kako sve to navodnjavati. Sada će i to biti riješeno kroz instalaciju savremenog sistema za navodnjavanje - kazao je Ramović.

Po njegovim riječima,  sa Nogometnim savezom BiH nastoji se dogovoriti realizacija izuzetno vrijednog projekta.

 -To je projekt uređenja pomoćnog stadiona, u koji bi uložili oko 650.000  KM. Mi bi bili obavezni  izdvojiti  oko 200.000  KM, mislim na grad, Kanton i druge donacije. Time bi trajno riješili ovo pitanje - kazao je gradonačelnik Goražda.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

U Goraždu i dalje negativan prirodni priraštaj  

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo