Bosna i Hercegovina     | 10.12.2018. 09:42 |

Pritvor za mladića iz Užica zbog razbojništva u okolini Banje Luke

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 10. decembra (FENA) - Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Predraga Ivanovića (1993.), nastanjenog u Užicu, u Republici Srbiji, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

Osumnjičeni je, zajedno sa P.L. i maloljetnim B.M., pretukao starca u okolini Banje Luke te su mu ukrali manju količinu novca.

Iz tužilaštva su potvrdili da je Ivanović 6. decembra, u mjestu Kmećani, automobilom došao do kuće oštećenog M.O., nakon čega su sva trojica ušli u objekt, te fizički nasrnuli na 80-godišnjeg starca.

U kući su pronašli i otuđili novac u iznosu od oko dvadeset austrijskih šilinga i kovanice u neutvrđenom iznosu i apoenima.

Osumnjičeni su se potom vozilom uputili preko Visokog i Foče u pravcu Republike Srbije gdje ih je tokom kontrole saobraćaja zaustavila policija, pri čemu je osumnjičeni P.L. pobjegao u nepoznatom pravcu, dok su Ivanović i maloljetni B.M. lišeni slobode.

Maloljetnik je ispitan te pušten na slobodu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Ivanovića, zbog opasnosti od bjekstva i postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na saučesnike.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Prijedlog pritvora za tri osobe u predmetu kodnog naziva "Spartacus"

Jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Mostarcu zbog razbojništva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo