Ekonomija     | 13.12.2018. 10:27 |

Stručni skup o zadrugarstvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Savez zadruga u Federaciji BiH u petak u Sarajevu organizuje stručni skup na kojem će se diskutovati o značaju i tendencijama zadrugarstva u svijetu sa osvrtom na zadrugarstvo u Federaciji BiH.

Skup je organizovan u okviru projekta "Edukacije o boračkom zadrugarstvu u Kantonu Sarajevo“ čiji je cilj da doprinese realizaciji Programa mjera za poticaj zapošljavanja boračke populacije 2018/2019, a koje je izradilo Ministarstvo za boračka pitanja KS. 

U okviru projekta Savez je u prethodnom periodu održao devet edukacionih radionica u devet općina Kantona Sarajevo o zadrugarstvu kao inovativnom modelu zapošljavanja boračke populacije. Projekt se realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva za boračka pitanja KS.

Na stručni skup su pozvani predstavnici vlasti, međunarodnih organizacija, zadruga, zadružni radnici i drugi. Učesnici će donijeti zaključke i preporuke koje će biti unesene u finalni dokument, a koji treba ponuditi viziju zadružnog sektora u Federaciji BiH po mjeri građana i održivog razvoja, saopćeno je iz Saveza zadruga u Federaciji BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo