Servisne informacije     | 13.12.2018. 10:45 |

Kolovozi suhi i mjestimično vlažni

FENA Saopćenje

SARAJEVO - 13. decembra (FENA) - Magla se zadržala na pojedinim dionicama uz rijeku Savu, a posebno se izdvaja šire područje Orašja.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, dok na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, upozorava se na moguću poledicu. Preporučuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Od ostalih puteva s atuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja izdvajaju se: autoput A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Čapljina, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'