Svijet     | 13.12.2018. 11:03 |

Devet osoba poginulo i 50 povrijeđeno u željezničkoj nesreći u Turskoj

FENA Internet

ANKARA, 13. decembra (FENA) - Devet osoba je poginulo i skoro 50 je povrijeđeno u Turskoj kada se brzi voz sudario s lokomotivom i udario je u staničnu platformu i nadvožnjak u predgrađu Ankare u četvrtak ujutru, saopćili su zvaničnici. 

Spasilački radnici radili su na izvlačenju putnika iz olupine voza na željezničkoj stanici Marsandizu, osam kilometara od centra Ankare. Nejasno je kojom se brzinom voz kretao kada je udario u lokomotivu. Na tračnicama se nalaze manje količine snijega. 

Voz se kretao iz Ankare prema centralnoj turskoj pokrajini Konja i nije trebao stati u Marsandizu. Guverner Ankare Vasip Sahin izjavio je da je lokomotiva, koja je odbačena 20 metara, vršila provjeru pruge.

Trojica vozovođa su među poginulima u sudaru, izjavio je ministar saobraćaja  Cahit Turhan novinarima na mjestu nesreće.

U brzom vozu bilo je 206 putnika, prenosi državna novinska agencija Anadolija, koja je također javila da je ured turskog državnog tužioca pokrenuo istragu.

Turska je razvila željezničku mrežu brzih vozova tokom 16-godišnje vladavine Recepa Tayyipa Erdogan dok pokušava da rastereti sve zagušeniji saobraćaj, prenosi Reuters.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo