Kultura     | 13.12.2018. 13:21 |

'Zimski salon knjige' - Ponuda za svačiji ukus i potrebe

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Zimski salon knjige počeo je danas u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u sarajevskom Centru Skenderija, a i ove godine pred praznike u ponudi su vrijedne knjige za svačiji ukus i potrebe.

Voditeljica prodaje u TKD "Šahinpašić" d.o.o. Sarajevo Snježana Hulić kaže Feni da je, sudeći po iskustvima iz ranijih godina, velika zainteresiranost za knjigu i rado se dolazi na taj sajam. Raduje ih, kaže, činjenica da se najbolje prodaju knjige za djecu.

To smatra bitnim posebno, stoga, što se ljubav prema knjizi stiče upravo u djetinjstvu. Tokom tog sajma, između ostalih, dolaze organizirano učenici osnovnih i srednjih škola širom Bosne i Hercegovine.     

- S obzirom na platežnu moć, stanovništvo čeka sajmove da bi sebi priuštili knjige koje to inače ne mogu. I roditelji čekaju sajmove da bi djeci kupili knjige - kaže ona.    

Ove godine svoju produkciju prezentirat će izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Gošća Salona knjige je Olivera Ćirković, autorica knjige 'Ja, Pink Panter'. Knjiga je autobiografska i bila je veoma zapažena na sajmovima u Zagrebu i Beogradu.

- Knjiga je više zatvorska ispovijest, biografija ili moje sjećanje u trenucima kad mi je bilo teško - kazala je danas novinarima.    

Organizator 14. Zimskog salona knjiga je TKD "Šahinpašić" d.o.o. Sarajevo, a trajat će do 24. decembra (od 10.00 do 19.00 sati) u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Centru Skenderija. Ulaz za posjetioce Salona je  slobodan.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Završeno prvo izdanje Salona akademske knjige u Mostaru

Salon akademske knjige: Predstavljeni naslovi iz edicije Memoria Bosniaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'