Bosna i Hercegovina     | 13.12.2018. 16:24 |

Milić: Realizacija projekata na Savi i Brci teče planiranom dinamikom

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. prosinca (FENA) - Predstavnici izaslanstva Europske unije u BiH boravili su u četvrtak u Brčkom, gdje su s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, predstojnikom Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Zoranom Gajićem i zaposlenicima ovoga Odjela razgovarali o projektima koje financira Europska unija, a koji se realiziraju na području Brčko distrikta BiH.

 Kako je priopćeno iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH, riječ je o projektima "Regulacija rijeke Brke", čija je vrijednost 1.140.000 eura, i "Obnova savskog nasipa" u vrijednosti od 965.000 eura, priopćeno je

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je nakon sastanka da su ovo vrlo vrijedni i korisni projekti za lokalnu zajednicu, pogotovo imajući u vidu poplave i štete koje su ih pogodile 2014. godine.

-Realizacija projekata ide predviđenom dinamikom. Pojavljuju se i određeni problemi, ali mi smo kao lokalna zajednica opredijeljeni implementirati ih i probleme rješavamo u hodu. Nema nikakve sumnje da ćemo učiniti napor sa svoje strane da oba projekta završimo u predviđenim rokovima - istaknuo je gradonačelnik Milić i izrazio nadu da će Brčko i ubuduće s Izaslanstvom Europske unije imati uspješnu suradnju.

Rukovoditelj Sekcije za ekonomski razvoj, infrastrukturu i prirodne resurse Izaslanstva Europske unije u BiH Andrea Marco Vera istaknuo je da su Europska unija i njene članice najveći politički i ekonomski partneri BiH.

-Primjer za to je i sve ono što se događalo nakon poplava u Bosni i Hercegovini, kada se Europska unija postavila kao nacionalni koordinator za rješavanje problema poplava, ali i prevenciju budućih potencijalnih problema. Europska unija plasirala je u BiH 25 milijuna eura dotacijskih sredstava za ove namjene, među kojima su i dva spomenuta projekta u Brčkom. Njihova realizacija ide jako dobro, naročito zbog dobre suradnje koju imamo s lokalnim vlastima - istaknuo je Vera.

Nakon sastanka, predstavnici Brčko distrikta BiH i izaslanstva EU-a u BiH obišli su radove koji se odvijaju na rijeci Brki, a u vezi s regulacijom korita rijeke.   

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Brčko: Odluka o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod

Od danas u Brčkom isključenja neredovnih platiša s elektrodistributivne mreže

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo