Bosna i Hercegovina     | 13.12.2018. 16:59 |

Agencija za predškolsko, osnovno, srednje obrazovanje proslavila deseti rođendan

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. prosinca (FENA) - U povodu obilježavanja desete obljetnice rada Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Mostaru je održana konferencija "Gradimo kvalitetno obrazovanje zajedno" tijekom koje su predstavljeni sveobuhvatni rezultati rada Agencije te dodijeljene zahvalnice partnerima i suradnicima.

Uz djelatnike Agencije, konferenciji su nazočili brojni gosti, predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija/institucija te predstavnici nadležnih ministarstava obrazovanja i pedagoških zavoda, kao i šef Misije OESS-a Bruce Berton i glavni tajnik Vijeća ministara BiH Robert Vidović.

Svečanu konferenciju otvorila je ravnateljica Agencije Maja Stojkić, koja se osvrnula na proteklih deset godina rada, priopćeno je iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Nazočnima se obratio i pomoćnik ministra Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adnan Husić, predstavljene su i brojne aktivnosti provedene u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim institucijama.

Pozitivna iskustva iz domene svoga rada i primjere dobre prakse sa sudionicima konferencije podijelio je i ravnatelj Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru Mark Feltham.

U proteklih deset godina Agencija je razvila Zajedničku jezgru definiranu na ishodima učenja, provela šest metodoloških obuka, objavila 39 dokumenata, provela međunarodno istraživanje PISA 2018 i uradila pripreme za provedbu istraživanjaTIMSS 2019, organizirala više od stotinu različitih događaja u sklopu Erasmus+ programa, održala sto deset javnih rasprava, više od dvjesto radionica, organizirala petsto radnih skupina, uključila u svoje aktivnosti više od sedamsto škola i ravnatelja, tisuću nastavnika, dvije tisuće sudionika eTwinning obuka, te više od deset tisuća roditelja i dvadeset tisuća učenika, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti iz prve ruke kako napreduje reforma

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!