Svijet     | 14.12.2018. 14:08 |

Erdogan najavio nastavak operacije turske vojske u sjevernom Iraku

FENA Internet

ISTANBUL, 14. decembra (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak da će se antiteroristička operacija turske vojske u sjevernom Iraku nastaviti.

- Turska je već izgubila dosta vremena u intervenciji na isušivanju terorističke močvare istočno od rijeke Eufrat - izjavio je Erdogan na pravosudnoj konferenciji država članica i posmatrača Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu.

- Nećemo više tolerisati nijedan dan odgode. Odlučni smo da uvedemo mir i sigurnost u regije istočno od Eufrata - kazao je  Erdogan.

Turska izvela antiterorističke operacije u regijama Sinjar i Karajak u sjevernom Iraku u četvrtak navečer i operacije će  biti nastavljene, dodao je Erdogan.  

Erdoganovi komentari uslijedili su nakon što su turske oružane snage izvele zračne udare u sinoćnjoj operaciji protiv terorističkih baza u regiji.

Turski vojnik poginuo je u Afrinu u četvrtak kada su borci YPG/PKK otvorili vatru na turske snage, saopćilo je ministarstvo odbrane. Turska vojska trenutno je odgovorila na napad. 

U srijedu je Erdogan objavio operaciju "čišćenja regije istočno od Eufrata od terorista YPG/PKK u roku od nekoliko dana", prenosi Anadolu Agency.

Erdogan najavio nastavak operacije turske vojske

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Erdogan: Podizanje svijesti o izraelskim varvarstvima jedna od glavnih dužnosti Turske

Iračka vlada okončava misiju koalicije pod američkim vodstvom u zemlji

Ured iračkog premijera - U američkim zračnim udarima 16 ubijenih, među njima i civili

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!