Regija     | 15.12.2018. 15:43 |

Milas: Želimo snažnu Hrvatsku koja vodi brigu za hrvatski narod u BiH

FENA Agencije

ZAGREB, 15. prosinca (FENA) - Sabor Hrvatske akademske zajednice (HAZ), udruge studenata i akademskih građana okupljenih zbog promicanja obrazovanja, znanosti i poduzetništva na demokratskim i državotvornim načelima, održan je u subotu u Zagrebu.

Predsjednik Zdeslav Milas kazao je da udruga ima gotovo tri desetljeća dugu tradiciju te da je osnovana kao prva nekomunistička studentska organizacija koja je bila aktivna do 2012. te ponovo obnovila rad 2016, prenosi Hina.

On je dodao kako Udruga na nacionalnoj baštini, znanosti i obrazovanju potiče povezivanje s gospodarstvom i poduzetništvom, ne smije biti stranačka ali treba biti politička.

-Vjerujemo u Hrvatsku, u njezinu budućnost u zajednici suvremenih demokratskih države, želimo snažnu Hrvatsku temeljenu na pobjedi hrvatskog naroda, koja vodi brigu za hrvatski narod u BiH te raseljenu Hrvatsku i to smatramo temeljima suvremene Hrvatske i ishodišta svakog nacionalnog svjesnog djelovanja u budućnosti- kazao je Milas.

Održan je panel o nedostatku visokoobrazovane radne snage, na kojem je sudjelovao i hrvatski ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te je usvojena Deklaracija o važnosti istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva.  

- Odlučili smo deklaracijom o konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH dići glas, a to smo odlučili i prema našim europskim prijateljima- kazao je Milas, najavljujuću usvajanje deklaracije koja je, kako je rečeno, vrlo slična onoj usvojenoj u  Hrvatskom saboru.

Izaslanik Andreja Plenkovića, Radovan Fuchs prenio je pozdrave i potporu predsjednika hrvatske Vlade, upitavši tko bi uopće mogao išta reći protiv ciljeva za koje se zauzimaju.

-Udruga je osnovana vrlo vizionarski devedesetih godina, danas ste ponovo pokazali da ste jedna specifična akademska institucija, spoj studenata i seniora, i vjerujem da će uroditi s mnogo novih ideja- kazao Fuchs i predložio da se fokusiraju na gospodarske ideje.

Skup su pozdravili rektori javnih sveučilišta u Zagrebu, Zadru i Mostaru.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana