Stranačke aktivnosti     | 17.12.2018. 13:48 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

U povodu ugrožavanja života i zdravlja onkoloških pacijenata u Tuzlanskom kantonu zbog neispravnih aparata za dijagnostiku i liječenje 

Vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla i predsjednik Komisije za ljudska prava Mirnes Ajanović uputio je zahtjev menadžmentu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla da se što prije stave u funkciju aparati za radio terapiju, odnosno zračenje i tretman onkoloških pacijenata. Komisija za ljudska prava Gradskog vijeća Tuzla zatražila je i od Ministarstva zdravstva TK i Zavoda za zdravstveno osiguranje TK da se odmah uključe u hitno rješavanje problema, kako bi medicinski aparati za dijagnostiku i liječenje bili u stalnoj funkciji. Evidentno je kršenje ljudskih prava  nedopustivim ugrožavanjem života i zdravlja pacijenata sa karcinom kojima je bez odlaganja neophodno adekvatno liječenje, a posebno u situaciji kada Zavod zdravstvenog osiguranja TK posluje sa viškom prihoda od preko pet miliona KM, upozorio je Mirnes Ajanović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana