Kultura     | 17.12.2018. 20:04 |

Započela završna kampanja Navijaj za kulturu!

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Udruženja za edukaciju, istraživanja, promociju i razmjenu kulture i umjetnosti „CEH-Konekta“ je, objavljivanjem plakata na osam lokacija kulturnih panoa u Sarajevu, započelo završnu kampanju Navijaj za kulturu! u okviru istoimenog projekta koji je podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Kampanja je počela objavljivanjem plakata na kulturnim panoima na osam lokacija u Sarajevu.

U saopćenju Udruženja „CEH-Konekta“ se navodi da kultura oplemenjuje svoju publiku, daje joj ispravne smjernice u ponašanju i moralne odrednice. Zbog svega toga, dodaje se da je  „veoma važno da se navijači što više povežu sa idejom redovne konzumacije kvalitetnih kulturnih sadržaja“.

- Određeni dio navijača naravno već ide u pozorišta, galerije, muzeje, ali kampanjom će se poveznica između tih kulturnih dešavanja i navijača posebno naglasiti, čime će se postepeno mijenjati slika koju o navijačima ima društvo, ali i slika koju navijači imaju sami o sebi, o svom odnosu prema društvu i njegovim vrijednostima. Na ovaj način ćemo pomoći u izgradnji pravednijih i mirnijih „stadionskih tribina“ na kojima će vladati pravda, prijateljstvo, osjećaj zajedništva i tolerancija - navodi se u saopćenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'