Ekonomija     | 18.12.2018. 16:08 |

Stari Grad - Počinje novogodišnji projekt 'Starogradska bajka'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo, Udruženje "Čuvari tradicije" i Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović pripremaju projekt "Starogradska bajka".

Program počinje krajem ove sedmice i trajat će dva mjeseca. Na centralnom dijelu trga ovog vikenda bit će postavljeno "Rhinostop HOT" klizalište veličine 200m2, koje će građani moći koristiti besplatno, a na Trgu će biti i brojni drugi sadržaji. Postavljene su drvene kućice u kojima će biti raznovrsna ponuda, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Udruženje "Čuvari tradicije", Općina Stari Grad i TZ Kantona Sarajevo će projektom "Starogradska bajka" obogatiti ponudu i doprinijeti raznovrsnosti sadržaja namijenjenih građanima, ali i brojnim turistima u Sarajevu u periodu novogodišnjih praznika, te EYOF-a,  sportskog olimpijskog festivala za mlade, koji će biti održan u februaru naredne godine.

Vikendima su planirani programi za najmlađe uz druženja sa maskotama, klaunima, "face paintingom", "porodičnim danom", prezentacijama, degustacijama, druženjem s poznatim sportistima, glumcima itd.

Za korištenje klizališta izdavat će se klizaljke, bez naknade, a radit će svakog dana od 10.00 do 22.00 sati. 

Općina Stari Grad odlučila se za učešće u ovom projektu jer podržava manifestacije od značaja za razvoj i unaprjeđenje turizma u Kantonu Sarajevo. U općini Stari Grad će tokom zimskog perioda turistička ponuda biti obogaćena brojnim sadržajima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu