Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 17:30 |

Vlašić: Sutra otvaranje zimske turističke sezone u SBŽ-u

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 20. prosinca (FENA) - Zimska turistička sezona u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) bit će službeno otvorena sutra na Vlašiću, a ukupno sedam ski centara u toj županiji će i ove zime, posjetiteljima ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza.

Iz Turističke zajednice SBŽ-a ističu da posjetitelje na Vlašiću, do 23. prosinca, očekuje najveći ski opening ove zime u BiH, uz mnoštvo sadržaja, kao što su besplatan grah, kuhano vino i čaj, druženje s Djeda Mrazom, te igre bez granica.

 - Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-rekreativni program i gostovanje najpopularnijih regionalnih glazbenih zvijezda, u okviru manifestacije "Šankanje",  osigurat će nezaboravan provod na planini - kazao je direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević.

U Turističkoj zajednici ističu da je SBŽ, prema broju posjeta i destinacija, među prvima u oblasti turizma u BiH, te se nadaju još uspješnijoj zimskoj sezoni od prethodne.

- Srednjobosanska skijališta postala su veoma konkurentno zimsko odredište, a trudimo se da u svakoj sezoni unaprijedimo i obogatimo turističke sadržaje na svih sedam ski centara na ovom području - dodao je Matošević.

Kao osobito zanimljiv skijaški centar, koji se odlikuje kvalitetnom infrastrukturom i ponudom, Matošević je izdvojio ski centar Raduša, u blizini Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

- Snježna čarolija ovdje se dugo zadržava, a dodatnu čar za uživanje u predivnim planinskim zimskim prizorima pruža i pogled s terase restorana koji se nalazi na 1.707 metara nadmorske visine. Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja. Putevi su očišćeni i prohodni, a trenutno ima 90 cm snijega - kazao je Matošević.

Ski centar "Raduša" raspolaže sa sedam staza, te pet ski liftova, a Matošević je pozvao sve ljubitelje snježnih avantura da u subotu dođu na otvaranje skijaških staza.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

KJP "ZOI’84" spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu

KS - Izvršena provjera pripremljenosti javnih komunalnih preduzeća za predstojeću zimsku sezonu

Na Jahorini svečano otvorena novoizgrađena kabinska gondola "Poljice" (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'