Najave     | 21.12.2018. 08:38 |

Dodjela ordena Evropskog pokreta, posthumno priznanje Sulejmanu Tihiću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Evropski pokret u BiH uručit će danas na svečanosti u Sarajevu svoje najviše priznanje, "Orden naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine", Martinu Pammeru, odlazećem ambasadoru Republike Austrije, Nedžadu Salkoviću, umjetniku i ambasadoru bh. kulture i tradicije sevdalinke, Mirzi Teletoviću, dugogodišnjem sportskom ambasadoru i internacionalnom promotoru BiH, te posthumno Sulejmanu Tihiću, nekadašnjem članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SDA.

Nosilac Ordena Evropskog pokreta u BIH za 2018. godinu je i proslavljeni nogometaš, trener i selektor Vahid Halilhodžić, kojem je ranije, u maju, medalja uručena u zgradi Parlamenta BiH.  

Ordene će, u svojstvu izaslanika diplomatskog doajena u BiH, nadbiskupa Luigija Pezzuta, apostolskog nuncija, uručiti mons Henryk M. Jagodzinski, savjetnik Apostolske nuncijature u BiH, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, te predsjednik i potpredsjednica Evropskog pokreta Višnja Lončar i Predrag Praštalo.

Evropski pokret od decembra 2010.godine, u ime naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine, dodjeljuje posebno priznanje zaslužnim pojedincima i kolektivima, svoje najviše domaće i internacionalno priznanje „Orden Evropskog pokreta u BiH“. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Evropski pokret u BiH zahvalan građanima na poštivanju preventivnih mjera

Evropski pokret: Glasati za kandidate koji u prioritetima imaju EU integracije

Evropski pokret u BiH na Bledskom Strateškom Forumu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta