Ekonomija     | 21.12.2018. 12:25 |

Predsjedništvo BiH pokrovitelj 10. Sarajevo Business Foruma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, s predsjedavajućim Miloradom Dodikom na čelu, pokrovitelj je 10. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će od 17. do 19. aprila biti održan u glavnom gradu BiH.

Pokroviteljstvo Sarajevo Business Foruma među prvim je odlukama kolektivnog šefa države u novom sazivu, saopćeno je iz Bosna Bank International-a (BBI) d.d. Sarajevo.

Kako se navodi, u projekt organizacije jubilarnog, desetog SBF-a bit će uključeno i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Sektor za bilateralne odnose, Odsjek za ekonomsku diplomatiju, a Predsjedništvo BiH je naložlo da se u Organizacioni odbor SBF-a imenuju članovi koje će predložiti Predsjedništvo, a koji bi aktivno učestovavali u organizaciji i pripremama.

Organizator SBF-a, koji se već desetu godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB).

Konferencija se održava pod motom "One Region, One Economy" i okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

- Mi u BBI banci već smo počeli s pripremama za Sarajevo Business Forum. Na projektu ekonomskog povezivanja regiona sa svijetom radimo evo već desetu godinu u nastojanju da zajedničkim nastupom prema trećim tržištima postanemo privlačna destinacija za strane investitore. Naš moto 'Jedan region, jedna ekonomija' odražava naš krajnji cilj, uvezivanje ekonomije koje bi dovelo do prosperiteta i boljeg života za sve građane. Za nas je veoma zančajno da je i Predsjedništvo BiH stalo uz nas i prepoznalo našu ideju da je ekonomska saradnja generator razvoja regiona - izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke

Iz BBI banke ističu kako se Sarajevo Business Forum pozicionirao kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u regionu i cijeloj jugoistočnoj Evropi, te da je proteklih godina pozitivno uticao na izgradnju imidža države Bosne i Hercegovine kao pogodne destinacije za investiranje i ekonomski razvoj.

Također, SBF je prepoznat kao mjesto okupljanja  stručnjaka i predstavljanja najboljih svjetskih praksi u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma. Tokom proteklih devet godina  na SBF-u je učestovalo više od 8.000 učesnika iz 50 zemalja, odnosno iz  više od 3. 000 kompanija. Održano je više od 1.500 B2B sastanaka. Rad Foruma je pratilo više od 2.000 novinara, navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo