Bosna i Hercegovina     | 21.12.2018. 15:01 |

Drljača i Omanović potpisali protokol o saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i direktor SOS Dječijih sela Bosne i Hercegovine Amir Omanović danas su potpisali protokol o saradnji između Ministarstva i SOS Dječijih sela BiH.

Ministar Drljača je istakao da mu je izuzetno drago što je potpisivanjem ovog dokumenta konkretizovano ono na čemu resorno ministarstvo i SOS Dječija sela BiH rade već duže vrijeme, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

- Cilj Protokola o saradnji je ostvarenje zajedničkih strateških ciljeva u oblasti podrške djeci iz porodica pod rizikom od razdvajanja i djeci i mladima kojima je potrebna alternativna briga, kao i u oblasti jačanja kapaciteta profesionalaca u sistemu socijalne zaštite - kazao je Drljača.

Dodao je da će postizanje ovih strateških ciljeva biti realizovano kroz zajedničko osmišljavanje i provođenje projekata, čiji će nosilac biti organizacija SOS Kinderdorf-International, predstavništvo u BiH, SOS Dječija sela BiH, kao i kroz podršku ove organizacije Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike u kreiranju zakonskih rješenja, te uspostavljanju i provođenju profesionalnih standarda u oblasti podrške djeci i porodicama.

Direktor Omanović je iskazao veliku zahvalnost Federalnom ministarstvu, a posebno ministru Drljači, na prepoznavanju pozitivnih rezultata rada i ukazanom povjerenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Drljača: Predstavnički dom podržao da se zakonski unaprijedi status osoba sa invaliditetom

Poslanici PFBiH u srijedu raspravljaju kako unaprijediti materijalni status osoba sa invaliditetom

Drljača: Sredinom maja u FBiH prva isplata invalidnina po novom obračunu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta