Bosna i Hercegovina     | 24.12.2018. 13:43 |

Fra Joso Oršolić: Misa Ponoćka nakon 70 godina ponovo u Zvorniku

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 24. decembra (FENA) - Vjernici katoličke vjeroispovjesti iz srednjeg Podrinja na poseban način slave vrijeme dočašća gdje se četvrte nedjelje slavi Badnji dan, a zatim priprema za Božić jedan od najradosnijih blagdana kod katolika kada se slavi rođenje Isusa Krista.

- Na Badnji dan sa misom Ponoćkom počinje Božićno vrijeme, a najsvečaniji dan jeste rođendan našeg spasitelja Isusa Krista kojeg slavimo. Ove godine nakon 70 godina slavit ćemo misu Ponoćku u Zvorniku. To je za nas poseban doživljaj i događaj, jer vjernici iz Zvornika više od 70 godina nemaju svoje Župne crkve ili bilo kakve crkve. Ove godine imamo iznamljeni prostor i u njemu svake nedjelje slavimo svete mise - kazao je fra. Joso Oršolić, župnik Župe srca Isusova Zvornik, Srebrenica i Bratunac.

On je vjernicima kataličke vjeroispovjesti čestitao Badnji dan i Božić uz želju da Božić i Nova 2019. godina donesu radost, mir i pomirenje kao i blagostanje, dodajući da radost Božića ne bude narušena i da se svi zajedno raduju u novogodišnjim praznicima.

Na misi Ponoćki u Zvorniku prisustovat će vjernici iz Srebrenice, Bratunca kao i Zvornika, a na dan Božića u 16 sati bit će održana sveta misa u Zvorniku.

U Srebrenici sveta misa će biti održana u nedjelju u kapeli Svete Marije od 11 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hafiz Salkanović iz Zvornika poručio: Svjesni smo da je naša obećana zemlja Bosna i Hercegovina

Palestinska zajednica u BiH čestitala pravoslavni božić

Božićne liturgije služene u pravoslavnim crkvama u Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta