Bosna i Hercegovina     | 25.12.2018. 13:32 |

Govedarica: Uhapsite Davidove ubice, a ne roditelje koji traže istinu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25. decembra (FENA) - Hapšenje roditelja Davida Dragičevića i nasilje koje danas policija provodi nad grupom "Pravda za Davida" predstavlja čin institucionalnog progona osoba koje traže samo istinu i pravdu - rekao je predsjednik Srpske demokratske stranje (SDS) Vukota Govedarica.

Pozvao je nadležne institucije da smjesta puste na slobodu sve privedene iz te grupe i da se prekine atmosfera linča koju režim provodi.

- Uhapsite Davidove ubice i njihove saučesnike a ne roditelje koji traže istinu za svoje ubijeno dijete - poručio je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je poručio da Srpska demokratska stranka traži od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i od nadležnog Tužilaštva, da umjesto represije i progona porodice Dragičević, što hitnije riješe ubistvo Davida Dragičevića, kako bi se stvorile pretpostavke da se utvrdi istina i pravda.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su u Banjoj Luci priveli Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića. Prema navodima policije, članovi grupe "Pravda za Davida" postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo