Bosna i Hercegovina     | 25.12.2018. 19:53 |

Završeno okupljanje građana u Banjoj Luci, novi protest sutra

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 25. decembra (FENA) – Građani, aktivisti grupe „Pravde za Davida“, večeras su se razišli, najavivši za sutra novo okupljanje i traženje istine o stradanju banjalučkom mladića Davida Dragičevića.

Nakon što su potisnuti od policije iz gradskog parka, bili su se okupili u crkvenom dvorištu Hrama hrista spasitelja, gdje su palili svijeće tražeći da se otkriju ubice Davida Dragičevića.

Davidova majka Suzana Radanović je rekla da će se mirno okupiti i sutra na istom mjestu, dok je njegov otac Davor i dalje u policiji. Očekuje se da sutra bude sproveden u tužilaštvo, koje protiv njega vodi istragu zbog ugrožavanja sigurnosti zvaničnika entitetske policije, koje Dragičević optužuje za smrt svog sina.

Tokom dana bilo je nekoliko naguravanja pripadnika Jedinice za podršku i članova grupe „Pravda za Davida“, koje je policija tokom dana pomjerila s trga, jer nisu imali odobrenje za okupljanje, a potom i iz Parka „Petar Kočić“.

U naguravanjima policije i aktivista ove grupe povrijeđen je jedan policajac, a zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela, određene osobe dovedene su u službene prostorije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo