Bosna i Hercegovina     | 27.12.2018. 11:48 |

Veće plaće uposlenicima javnih ustanova i preduzeća u Donjem Vakufu

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 27.decembra (FENA) - Budžet općine Donji Vakuf za 2019. godinu, u iznosu  6.260.000 KM, usvojen je većinom glasova na 19. sjednici Općinskog vijeća, koja je održana u tom gradu.

Istaknuto je da bi prihodi u budžetu iznosili maksimalno 4.260.000 KM, ako bi se izuzela kreditna sredstva od dva miliona KM, koja su još u fazi dobijanja, a odnose se na sanaciju deponije komunalnog otpada za koju je OV ranije dalo saglasnost.

-Pojedine stavke u budžetu za 2019. su povećane ili umanjene za određene iznose na bazi ostvarenih rashoda za  devet mjeseci ove godine - kazao je pomoćnik načelnika za finansije Muhamed Sijamija.

Dodao je da su u kategoriji rashoda predviđena sredstva za sufinansiranje javnih ustanova kao pojedinačna stavka u iznosu od 555.000 KM, koji je uvećan za pet posto, s obzirom na planirano povećanje plaća u ovim ustanovama.

Također, usvojena je Odluka o izvršenju budžeta općine Donji Vakuf za 2019., kao i Odluka o izmjenama i dopunama budžeta za ovu godinu.

Podršku vijećnika dobila je i Odluka o općinskim komunalnim taksama, kao i Informacija o stanju u oblasti privrede i obrta na području općine Donji Vakuf.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Izraelski parlament odobrio državni budžet, vrijedan 159 milijardi dolara

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana