Bosna i Hercegovina     | 27.12.2018. 19:42 |

Nikšić: Turbulentna i teška godina za BiH i sve njene građane

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) - Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić rekao je novinarima na novogodišnjem prijemu SDP-a, koji je održan večeras u Sarajevu, da je 2018. još jedna izgubljena godina s aspekta onoga što su uradile aktuelne vlasti.

- Iza nas je turbulentna i teška godina za BiH i sve njene građane, imali smo izborni proces koji je po nama vrlo kompromitovan. SDP je popravio izborni rezultat ali nismo presretni time - naveo je Nikšić.

Istakao je "da sada imamo jednu konstelaciju snaga u kojoj BH Blok, partije građanske orijentacije i ljevice, imaju najveći broj zastupnika u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, ali ne mogu formirati vlast bez nacionalnih stranaka". 

Nikšić je dodao da su zbog toga odlučili da krenu u formiranje vlada u kantonima u kojim mogu izbjeći nacionalne stranke. 

- Daljnja dešavanja zavise i od toga kako će završiti Uputstvo CIK-a, kakve će biti odluke Ustavnog suda pa ćemo onda opet na nivou BH Bloka zauzimati stavove - kazao je Nikšić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'