Bosna i Hercegovina     | 28.12.2018. 13:23 |

Centar za socijalni rad BPK proveo akciju „Izmami osmijeh“

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 28. decembra (FENA) -  Javna ustanova Centar za socijalni rad Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde i ove godine provela je akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih kategorija. Zahvaljujući podršci privrednih subjekata obezbijeđen je značajan broj paketića čija podjela je upriličena danas, u pretprazničnoj atmosferi, uz Deda Mraza kojem su se djeca istinski obradovala.

- Akciju simboličnog naziva "Izmami osmijeh" uspješno je provedena zahvaljujući našim partnerima, privrednim subjektima i obrtnicima s područja BPK kao i humanitarnom udruženju "Ruku na srce" iz Sarajeva. Ove godine obezbijeđeno je 220 paketića i vrlo smo sretni što smo u jednoj svečanoj atmosferi, uz Deda Mraza, uspjeli izmamiti osmjehe na licu djece. Cijeli kolektiv Centra za socijalni rad je učestvovao u pripremi ovog događaja i sretni smo što smo priredili radost djeci ali i njihovim roditeljima i što smo im uspjeli pokazati koliko su voljeni i važni - kazala je Mediha Jašarević - Hodžić, direktorica Centra za socijalni rad BPK Goražde.

- Koristim priliku da zahvalim našim privrednicima s područja BPK i svima ostalima koji su učestvovali, a bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Mnogo uspješnih rezultata želim im u 2019. godini posebno jer su iskazali solidarnost i humanost - istakla je.

Nakon podjele u Goraždu, novogodišnjim paketićima su obradovani i mališani u udaljenijim područjima u općinama Pale i Foča u Federaciji BiH kojima su uposlenici Centra za socijalni rad BPK također uspjeli izmamiti osmijehe.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Humanitarno šišanje 'Srcem za potrebite'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom