Bosna i Hercegovina     | 28.12.2018. 13:54 |

Košarac: Postoje strukture koje ne žele konstituiranje Vijeća ministara

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Staša Košarac (SNSD) je, nakon što je prekinuta konstituirajuća sjednica Komisije prije nego je izabrano njeno rukovodstvo, izjavio novinarima da je vidljivo da postoje strukture koje žele da ne dođe do konstituiranja Vijeća ministara BiH, jer je nepohodno da, kroz Poslovnik i Zakon o Vijeću minsitara BiH, proceduru vodi Komisija za izbor predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara.

Po njegovim riječima, nemoguće je ući u proceduru izbora predsjedavajućeg, nakon odluke Predsjedništva BiH, bez te komisije.

- Ako neko želi takvo postupanje, takvo ponašanje, mi ćemo biti saveznici. Mi imamo konstituisane organe RS-a, RS može samostalno određene procese da vodi i nećemo biti zabrinuti za to što se ne konstituišu izvršna tijela na nivou zajedničkih organa - kazao je Košarac.

Smatramo, dodao je on, da je najproduktivnija ona struktura vlasti koju čine izborni pobjednici iz RS-a i Federacije BiH.

- Vidljivo je da ponovo postoje problemi u FBiH i to nije prvi put - smatra Košarac.          

Istaknuo je da „struktura Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH ne odražava nikakvu koaliciju, jer koalicije nema“.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo