Bosna i Hercegovina     | 28.12.2018. 14:24 |

U Brčkom održan tradicionalni novogodišnji prijem

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. prosinca (FENA) - Novogodišnji prijam za predstavnike političkog, gospodarskog, kulturnog, vjerskog i sportskog života u Brčko distriktu BiH održan je u četvrtak u Brčkom.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo nastavkom tradicije okupljanja prilikom novogodišnjih praznika.

"Drago mi je što su među nama predstavnici iz javnog života, predstavnici udruga građana i drugi. Iskoristili smo priliku da se osvrnemo na ono što je bilo u 2018. godini, izrazili svoju nadu i uvjerenje da će 2019. godina biti godina prosperiteta u Brčko distriktu BiH. Uvjeren sam da ćemo u takvom raspoloženju ući u Novu godinu i da ćemo na njenom koncu biti u prigodi konstatirati da je 2019. godina zaista bila uspješna", kazao je Milić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da se kroz ovu godinu moglo učiniti puno više, ali da se ipak uspjelo osigurati da ne dođe do političkih poremećaja i funkcioniranja institucija.

"Mislim da su neke ključne aktivnosti izostale i zbog toga imam razloga ili obvezu prigovoriti i sebi i drugima da smo mogli učiniti više. Bez obzira na to, mi smo uspjeli osigurati da ne dođe do političkih poremećaja i funkcioniranja institucija i sve zakonske obveze prema svim kategorijama građana smo ispunili. Sve prepreke koje su prisutne moramo otklanjati nekim pozitivnim aktivnostima koje ćemo voditi u narednoj godini, kao što su reforme koje će donijeti kvalitetnije uvjete za život svim građanima Distrikta", kazao je Kadrić.

Prijam koji se tradicionalno održava na koncu godine organizirali su čelni ljudi Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt BiH uspostavio suradnju s Fondacijom budućnosti u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta