Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 28.12.2018. 21:24 |

Novogodišnji koncert GUD 'Lege Artis' održan u Tuzli

FENA

TUZLA, 28. decembra (FENA) – Više od 120 učesnika sudjelovalo je u programu tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta Gradskog umjetničkog društva "Lege Artis“, održanog večeras u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Koncert, koji je održan četvrtu godinu zaredom, bio je sačinjen od izuzetno biranih horskih kompozicija, u izvođenju članova hora "Lege Artis", hora i orkestra Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek", vokalnog ansambla "Iskre" i "Tuzlanke", te solistica Ene Ovčine, Slađane Dedić, Dženane Huseinagić i Maje Hadžimahović.

- Repertoar je bio sastavljen od ozbiljnih numera novogodišnjeg karaktera. Svake godine repertoar pokušavamo obogatiti novim kompozicijama, a u ovom izdanju smo priredili i omaž regionalnom velikanu, nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću –  rekao je u izjavi za medije predsjednik Gradskog umjetničkog društva "Lege Artis" Jasmin Hasić.

Veliki broj posjetilaca koncerta uživao je u horskim izvedbama, kao i nastupima solista. Poseban aplauz upućen je  članovima dječijeg hora "Lege Artis" i polaznicima male škole violine, nedavno formiranim u Tuzli.

- Sretni smo zbog prilike da se predstavimo profesionalnim programom. Večerašnji koncert izuzetno je bitan za učenike, posebno one koji su tek upisali prvi razred. Za sve njih nastup je veliko iskustvo zbog činjenice da su imali priliku družiti se sa članovima ostalih horova, kao i da upoznaju druge muzičare i osjete čar scene, prazničnog veselja, te zajedničkog pjevanja i muziciranja – rekla je Lejla Mulaosmanović, dirigentica u Srednjoj muzičkoj školi "Čestmir Mirko Dušek" iz Tuzle.

Gradsko umjetničko društvo „Lege Artis“ postalo je za kratko vrijeme lider horskog pjevanja ne samo u Tuzli nego i u cijelom Tuzlankom kantonu, a njegovi koncerti izuzetno su popularni i posjećeni, što se vidjelo i večeras.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dogodilo se na današnji dan

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'