Kultura     | 29.12.2018. 11:58 |

Pripreme za doček Nove godine - Počelo postavljanje bine ispred 'Vječne vatre'

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Ispred "Vječne vatre" u Sarajevu počelo je postavljanje bine na kojoj se očekuje spektakularan nastup regionalne muzičke zvijezde Hajrudina Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari, koji će Sarajlije i goste novogodišnjeg dočeka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uvesti u Novu 2019. godinu.

Program dočeka Nove godine ispred "Vječne vatre" počet će 31. decembra od 20.30 sati, a kao uvertira dobroj zabavi najavljeni su nastupi "Dizzy Dee" i koncert Eldina Huseinbegovića.

Novogodišnje slavlje ispred "Vječne vatre" bit će nastavljeno i prve noći 2019. godine i to nastupom pop-rock benda "Bombaj štampa" sa Brankom Đurićem Đurom. Ovaj program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend "Mirza&Panduri".

Sarajevska novogodišnja čarolija, koja će i ovaj put trajati tri dana, počet će 30. decembra u 20 sati na trgu ispred sarajevske Katedrale, gdje će omladinski orkestar "MuzikArt" pod dirigentskom palicom Emira Mejremića izvesti najpopularnije i najljepše arije i evergreene.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Turističke zajednice KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo