Bosna i Hercegovina     | 03.01.2019. 10:17 |

Katica: Međusobna saradnja policijskih organa ulog za veću sigurnost građana

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica pohvalio je uspješnu akciju policijskih službenika MUP-KS, koji su u koordinaciji sa policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo lišili slobode dvije osobe osumnjičene da su počinile teško ubistvo na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

- Brzina i operativnost naših policijskih službenika je bila od krucijalne važnosti za uspjesan ishod jučerašnje akcije - istaknuo je Katica u izjavi za Fenu. 

Po njegovim riječima, još jednom je došla do izražaja činjenica da je međusobna koordinacija i saradnja susjednih policijskih organa i to posebno ovih sa dvije strane entitetske linije, nasušna potreba i ulog u veću sigurnost građana u cijeloj ovoj regiji.

- Vjerujem da će ovakav vid saradnje biti ojačan i u budućnosti i to posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala - poručio je.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u blizini Ambasade SAD-a priveli dvije osobe koje su se nalazile automobilu Renault Clio crnogorskih registarskih oznaka, a dovode se u vezu s ubistvom Miloša Ostojića. Muškarac i žena uhapšeni su po nalogu PU Istočno Sarajevo, te su ih sarajevski policajci predali svojim kolegama.

Ostojić je teško ranjen 1. januara oko 23:05 u ulici Karađorđeva u Istočnom Novom Sarajevu. Prevezen je u bolnicu u kojoj je vrlo brzo preminuo.

Prema izjavama očevidaca, Ostojić je ubijen u "sačekuši" iz automobila ispred ugostiteljskog objekta.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Katica: Od A.H. oduzeta vozačka dozvola na 60 dana i izdat prekršajni nalog od 400 KM

Katica: Jaka policija Kantona Sarajevo je imperativ od kojeg ne odustajemo

Katica: Body kamere mogle bi se naći na uniformama policajaca u drugom kvartalu iduće godine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'