Servisne informacije     | 04.01.2019. 10:31 |

Duge kolone na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška i Donja Gradina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj - Doboj, kod mjesta Šije. U toku je obavljanje policijskog uviđaja. 

Zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Travnik - Donji Vakuf na području Komara. 

Na većini puteva u BiH zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, BIHAMK ovdje upozorava na povremeno jače udare vjetra. 

Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putu Olovo -Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo - Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Savjetuje se opreznija vožnja i napominjeu se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II,  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić - Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Za dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo