Regija     | 07.01.2019. 09:35 |

Hrvatska - Izrael će se ispričati zbog problema s kupovinom F-16?

FENA Nina Maslo

ZAGREB, 7. siječnja (FENA) - Gostujući u emisiji 'U mreži Prvog', član stručnog tima Ministarstva obrane RH za nabavu zrakoplova brigadir Željko Ninić potvrdio je da delegacija Države Izrael dolazi u Hrvatsku zbog problema u vezi s vojnim zrakoplovima F16 te da je planiran sastanak na više razina kako bi se riješila ova situacija.

Izraelski novinar Barak Ravid na Twitteru je objavio kako izraelski dužnosnici prekosutra dolaze u Zagreb u Ministarstvo obrane i da će se ispričati zbog problema s kupovinom vojnih zrakoplova F16. Novinar piše kako su mu službeni izvori potvrdili da će se Izraelci ispričati jer nisu uspjeli uvjeriti Trumpovu administraciju da odobri dogovor Izraela i Hrvatske o kupnji zrakoplova, prenosi HRT.

Hrvatskog premijera Andreja Plenkovića novinari su i jučer pitali o zrakoplovima F16. Potvrdio je da izraelsko izaslanstvo stiže u Zagreb i dodao da nije vidio dokument, tzv. non paper, koji je navodno američka strana poslala Hrvatskoj još prije godinu dana, a u kojem je naznačeno koje su sve prepreke za kupnju 12 izraelskih zrakoplova.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hrvatska: Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Split: Izložba "Marko Marulić i Split - zajedničkih 500 godina"

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu