Bosna i Hercegovina     | 07.01.2019. 13:40 |

Kontrolom migranata otkriveno osam krivotvorenih dokumenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. siječnja (FENA) - Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine otkrili su osam krivotvorenih dokumenata na graničnim prijelazima na izlasku iz naše zemlje u protekla tri dana. 

 Na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška službenici granične policije otkrili su krivotvorene putovnice Bugarske. Pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je utvrđeno da se radi o državljanima Sirije, izvijestila u ponedjeljak Granična policija BiH.

 U drugom slučaju, otkrivene su osobne iskaznice Španjolske. Pregledom osoba nađene su potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH te je ustanovljeno da se radi o državljaninu Irana i dvoje državljana Makedonije. Kontrolirani su u autobusima koji vozili iz Sarajeva za Beč i Zagreb. 

 O navedenom je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci. Prema njegovoj naredbi protiv stranih državljana bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krivotvorenja isprave. 

 Na Međunarodnom aerodromu Banja Luka na letu za Bruxelles otkrivene su krivotvorene osobne iskaznice Češke i Španjolske. Dokumente su prilikom kontrole na uvid dala dvojica stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Irana. Za osobnu iskaznicu Češke utvrđeno je da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

 Svi strani državljani predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, dok su krivotvoreni dokumenti privremeno oduzeti, navodi Granična policija BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Državljani Turske uhićeni zbog krijumčarenja 17 državljana Turske  

U tijeku operativna akcija SPIDER na području Dervente i Zvornika

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 osobe afroazijskog porijekla

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'