Sport     | 07.01.2019. 22:09 |

Karatista Ajdin Ćehić sportista grada Bihaća za 2018. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Tradicionalna manifestacija izbora sportaša grada Bihaća održana je večeras u Kulturnom centru tog grada u prisustvu velikog broja sportskih radnika, a pehar za sportaša Bihaća u 2018. godini gradonačelnik Šuhret Fazlić uručio je Ajdinu Ćehiću, članu KK "Bihać" za osvojeno 1. mjesto na Austrian champions cup 2018 - u kategoriji 84 kg.

Pored titule sportaša godine, Ajdin Ćehić je ponio i titulu najboljeg seniora, dok su titulu najbolje seniorke ponijeli Hana Piralić, članica JK“Una“- za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu U-23 i Ajla Mahmutović, članica KK“Jion“- za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu.

- Radujem me što su nagrade i večeras dobili mladi sportisti koji zahvaljujući svojem trudu, trudu svojih trenera i roditelja ostvaruju zapažene rezultate. Mi kao lokalna zajednica prošle godine shodno budžetskim mogućnostima za sport i ustanove vezane za sport izdvojili smo 832.115 KM - kazao je gradonačelnik Fazlić.

Najuspješnija kadetkinja je Džana Kovačević, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 3. mjesto na Balkanskom  prvenstvu za kadetkinje u judou, dok je najuspješniji kadet Arnel Bulić, član KBS”ZINO”,  za osvojeno 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete  KL +69kg. U kategoriji juniora najuspješniji je Amar Mašić, član BBK“DAJ KRUG“ Bihać, za nastup u reprezentaciji BiH u brdskom biciklizmu, dok je najuspješnija juniorka Ema Selman, članica KK“Jion“ – za osvojeno 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu ekipno.

Dodijeljena su i priznanja za sportiste koji su postali državni prvaci u svojim kategorijama, dok su priznanja Gradskog sportskog saveza takmičarima za uspješne nastupe i dobre rezultate u 2018. godini dobili David Dujmović za nastup u nogometnoj reprezentaciji BiH U-15 , Sandi Dizdarić za osvojeno EP u malom nogometu reprezentacija BiH oboljelih od dijabetesa, Dženeta Ljubijankić za ostvarene rezultate u kickboxingu, Emil Sadiković za ostvarene rezultate u karateu, Adelisa Dautović za nastup u reprezentaciji BiH u rukometu, Aldin Mahmutović za ostvarene rezultate u karateu i Azra Bašanović za rezultate u rukometu.

Zaslužna priznanja Gradskog sportskog saveza dobili su Muhamed Sadiković, za medijsku promociju sporta grada Bihaća, Ismet Hodžić, za dugogodišnji rad u bodybuilding sportu, Edin Lelić, za dugogodišnji rad u sportu, Sanja Pleša, za ostvarene sportske rezultate, Brdsko – biciklistički klub „Daj krug“, za sportske rezultate, Nijaz Lipovača, za razvoj ženske odbojke u gradu Bihaću, Denaro d.o.o., za finansijsku podršku sportu grada Bihaća,  Kickboxing centar “Bihać“, za dugogodišnju uspješnu organizaciju sportske manifestacije, USKsport.ba, za medijsku promociju sporta i Ženski kuglaški klub“Una“, za osvojen KUP BiH.

Titulu najuspješnijeg sportskog radnika ponio je Fikret Bečić, predsjednik Judo kluba „Una“. U toku 2018. godine JK „Una“ je uspješno organizirao tri vrlo značajna takmičenja : Balkansko prvenstvo za kadete, Državno prvenstvo za seniore i poletarce, te Međunarodni judo kup „Una“. U 2018. godini stekao je zvanje trenera Svjetske judo federacije, kao i licencu certificiranog menadžera Svjetske judo federacije.

Za najuspješnijeg trenera izabran je Senad Ćatić, glavni trener KBS  “Zino“ Bihać. Brojni su takmičari ovog kluba ostvarili zapažene rezultate u toku 2018. godine, od kojih se izdvaja 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete koje je osvojio Arnel Bulić.

Specijalnu nagradu Gradski sportski savez dodijelio je Arijani Jašarević-Vojić, za sticanje titule delegata svjetske rukometne federacije IHF. Arijana je titulu delegata Evropske rukometne federacije stekla 2014. godine, sa nastupima na zvaničnim evropskim takmičenjima kao i Ligi prvaka u rukometu. Kruna njenog rada je stigla u junu mjesecu 2018. godine kada je na Svjetskom prvenstvu za juniore stekla najvišu kategoriju i to Internacionalni rukometni delegat.

Gradski sportski savez posthumno je dodjelio priznanja sportskim radnicima koji su dali nemjerljiv doprinos u razvoju i promociji sporta ovoga grada. Priznanje su primili članovi porodice Harisa Rakovića, dugogodišnjeg takmičara u powerliftingu i Šefketa Nakića, pokretača karate sporta u gradu Bihaću.

Kada su u pitanju priznanja Saveza za sport i rekreaciju invalida Grada Bihać, najuspješniji sportista je Azra Dedić, osvajačica 1. mjesta turnir Pordenone Italija u judou, najuspješnija sportska ekipa je KIK“Una-sana“ za osvojeno 4. mjesto NLB WHEEL liga, najuspješniji sportski radnik Sabahudin Šušnjar predsjednik KIK“Una-Sana“, najuspješniji trener Adnan Šečić-trener KIK“Una-Sana“, dok je Zlatan Alagić dobio posebno priznanje za učešće na maratonima, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

Goraždanin Emir Hastor nagrađen priznanjima za vrhunske sportske rezultate

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana