Bosna i Hercegovina     | 08.01.2019. 12:00 |

Jednomjesečni pritvor dvojici policijskih službenika iz Tuzle

FENA Saopćenje

TUZLA, 8. januara (FENA) - Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca  Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Dražena Miličevića i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za policijske službenike Policijske stanice Centar Tuzla Enisa Tučića (49) i Slađana Iličića (47), zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili produženo krivično djelo primanje dara ili drugih oblik koristi u sticaju s produženim krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

Postoji osnovana sumnja da su ta dva policijska službenika od novembra 2018. do januara 2019. godine, obavljajući svoje službene dužnosti kontrole saobraćaja, od određenog broja vozača koji su počinili prekršaje tražili i uzimali manje iznose novca kako im ne bi izdavali prekršajne naloge,  te su u obrasce  za kontrolu saobraćaja upisivali neistinite podatke da je stanje kod tih vozača uredno. Na taj način su postupali suprotno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o prekršajima FBiH.

Tužilaštvo istragu u tom predmetu vodi s pripadnicima MUP-a TK uz saradnju s istražiteljima Federalne uprave policije.

Osumnjičeni su lišeni slobode 4. januara, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćeno je iz Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Brčko: Kćerki policijskog inspektora još dva mjeseca pritvora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo