Svijet     | 09.01.2019. 13:29 |

Generalni konzulat RH u Melbourneu zaprimio sumnjivu pošiljku, djelatnici dobro

FENA Agencije

 

ZAGREB/MELBOURNE, 9. siječnja (FENA) - Generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbournu zaprimio je sumnjivu pošiljku putem redovne pošte u srijedu u 12 sati po lokalnom vremenu, a svi djelatnici tog konzulata koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom su dobro, priopćilo je u srijedu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Konzulat je odmah obavijestio nadležne institucije, a policija je nedugo nakon toga izašla na teren te dodatno osigurala paket i uz ostale službe pokrenula izvide u vezi sadržaja paketa, prenosi Hina.

-Slične pakete zaprimilo je desetak diplomatskih predstavništava sa sjedištem u Melbourneu, a budući da istraga još uvijek traje za sada nemamo saznanja o pojedinostima - kažu u MVEP-u i dodaju da veleposlanstvo RH u Australiji nije zaprimilo takvu pošiljku.

Generalni konzul Joseph Petric kazao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i da nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava i, osim hrvatskog konzulata Među ostalima, radi se o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu. 

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

PSBiH - Bilateralni odnosi BiH i Australije dobri, postoji prostor za njihovo unapređenje

Australija gradi najveću mornaricu od Drugog svjetskog rata

Australija u 2023. zabilježila osmu najtopliju godinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo