Stranačke aktivnosti     | 09.01.2019. 16:33 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Ministri u Vladi Kantona Sarajevo na sjednici koja je zakazana za 10. januar 2019. razmatrat će, pored ostalog, i Nacrt zakona o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija. 

Trakavica oko usvajanja Zakona o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevu traje više godine, a nova vlast je ovaj zakon definirala kao jedan od prioritetnih.

„Čekali smo dugo na ovaj zakon, postojali su i postoje različiti otpori njegovom usvajanju. No, sada konačno postoji ono što se naziva politička volja da se ovo pitanje sistematski riješi“, kazao je predsjednik Skupštine KS i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Konaković poručuje kako će svi nosioci javnih funkcija morati pokazati i dokazati da su imovinu koji posjeduju stekli na legalan i pošten način, a ovim zakonom bit će obuhvaćeni i članovi njihovih porodica.

Usvajanje Zakona o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija jedno je od predizbornih obećanja Naroda i Pravde.

„Ovo je prilika da na konkretnim primjerima pokažemo da želimo drukčiju vlast i bolji odnos prema građanima i javnom dobru. Želimo da nosioci javnih funkcija budi oni koji će biti primjer kako se odnosi prema povjerenim funkcijama, prema zajedničkom dobru i prema svakom građaninu Kantona Sarajevo. Vjerujemo da je ovaj zakon prvi korak na putu izgradnje povjerenja između građana i nosilaca javnih funkcija“, poručili su iz Naroda i pravde.

Zakon bi se, u formi nacrta, pred zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo trebao naći do kraja mjeseca.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana