Stranačke aktivnosti     | 10.01.2019. 15:35 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, po hitnoj proceduri, usvojen je budžet Federacije, a na prijedlog Vlade SDA, HDZ BiH i SBB. Svi amandmani naših poslanika su, nažalost, odbijeni, a odnosili su se na pomoć u sufinansiranju Zemaljskog muzeja u Sarajevu, veću podršku našim državnim sportskim reprezentacijama, te povećanje sredstava za naučno-istraživački rad, posebno za Akademiju nauka i umjetnosti BiH. 

Nažalost, jedan poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH, Elmedin Voloder, nije pratio stavove stranke te je glasao i za hitnu proceduru i za budžet vladajućeg režima, a o čemu će se organi stranke uskoro očitovati. Sigurno je da Nezavisni blok neće biti ničiji privjesak, SDA-ov ili bilo čiji, niti će biti u funkciji privatnih interesa bilo kojeg pojedinca, nego će organi i rukovodstvo stranke zaštiti osnovnu ideju osnivanja Nezavisnog bloka – a to je suprotstavljanje postojećem režimu, promjena i pokretanje Bosne i Hercegovine u potpuno drugom smjeru. Mi ćemo ostati dosljedni svojih principa, a oni koji ne budu pratili taj put – morat će to raditi van Nezavisnog bloka.    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana