Bosna i Hercegovina     | 11.01.2019. 14:01 |

Stipendije općine Gornji Vakuf-Uskoplje za stotinu redovnih studenata

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 11. januara (FENA) - Općina Gornji Vakuf-Uskoplje planira u akademskoj 2018./2019. osigurati stipendije za stotinu redovnih studenata, čije je prebivalište u tome gradu.

-Konkurs za dodjelu stipendija je raspisan, a trajat će trideset dana. Stipendije se isplaćuju u deset mjesečnih rata, u iznosu od 100 KM – kazao je predsjednik Komisije za dodjelu stipendija općine Gornji Vakuf-Uskoplje Branko Matijanić.

Ističe da pravo prijave za dodjelu stipendije imaju, između ostalih, redovni studenti koji nisu u statusu apsolventa i ne primaju stipendiju drugog davaoca.

Jedan od uvjeta je da su roditelji ili staratelji studenta, koji su nosioci domaćinstva, odnosno vlasnici obrta, trgovine, ugostiteljske radnje ili preduzeća, izmirili obaveze prema javnim komunalnim preduzećima u toj općini.

-Studentima prve godine bit će dodijeljeno 15 stipendija, druge i treće po 20, dok bi studenti četvrte, pete i šeste godine trebali dobiti ukupno 45 stipendija. Stipendiju će dobiti učenici generacije bez konkurencije, ukoliko ispunjavaju uvjete konkursa – naglasio je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Dodijeljene Napretkove stipendije studentima koji studiraju u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo