Kultura     | 15.01.2019. 14:45 |

Zenička biblioteka 65. godišnjicu proslavila i promocijom zbirke bajki

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. januara (FENA) - Gradska biblioteka Zenica prigodnom je svečanošću obilježila 65. godišnjicu te tom prilikom promovirala i zbirku bajki pod nazivom: „Još je jutro puno snova“, u kojoj se nalaze djela 25 autora. Ovu su zbirku, krajem prošle godine, izdali u sklopu vlastite izdavačke produkcije i u početnom tiražu od 300 primjeraka.

- Ova knjiga je i „šlag na tortu“ naše velike godišnjice te konačni rezultat našeg konkursa „Život je bajka“, na koji se bilo prijavilo preko 50 autora, sa skoro 100 radova. Mi smo odabrali najbolje radove i u jednom luksuznom, eksluzivnom izdanju objavili - kazao je direktor Haris Abdagić.

On je specijalno za ovu priliku pohvalio volonterku Nejru Turčinović, koja je uradila, kako je istakao Abdagić, „predivne ilustracije i tehničku pripremu za ovu knjigu“.

Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice te priznanja donatorima koji su podržali projekt učlanjenja učenika u biblioteku, kojim su učlanili više od 700 učenika prvih razreda gradskih škola, kao i najvjernijim čitateljima, volonterima...

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo