Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 12:49 |

Potpisan Memorandum o saradnji Ureda za borbu protiv korupcije KS i FIA-e FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. janaura (FENA) - Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić i direktor Finansijsko-informatičke agencije (FIA) Federacije BiH Esad Mahmutović potpisali su Memorandum o saradnji, čijom primjenom će ovlašteni službenici ovog kantonalnog ureda u budućnosti imati kontinuiran pristup bazi podataka ove agencije.

Potpisivanjem memoranduma bit će značajno olakšane sve buduće aktivnosti Ureda, povećana transparentnost, omogućeno uspostavljanje i upravljanje novim bazama podataka, čiji će cilj biti prevencija i prijavljivanje korupcije i svih drugih oblika koruptivnih radnji, te bitno poboljšan pristup pouzdanim informacijama o poslovnim subjektima na teritoriji FBiH.

Konkretno, implementacijom ovog memoranduma ovlašteni službenici Ureda će moći pristupati podacima iz Registra finansijskih izvještaja i Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata FIA-e, čime će se unaprijediti operativnost u postupanju i poduzimanju svih potrebnih mjera iz nadležnosti Ureda. 

Ovom aktivnošću učinjen je važan iskorak na polju uspostavljanja sistemske prevencije i borbe protiv korupcije za koju je opredijeljena aktuelna Vlada KS, saopćeno je iz Kantona Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Mijatović i načelnici sarajevskih općina potpisali sporazume o uređenju riječnih korita

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'