Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 14:30 |

Produžuje se važenje kolektivnih ugovora u obrazovanju HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 16.siječnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na svojoj današnjoj sjednici dala je suglasnosti ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a da potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja i Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja.

Sporazumi će važiti do potpisivanja novih kolektivnih ugovora, a ne dulje od 15. travnja 2019.godine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Nakon razmatranja Vlada HBž-a donijela je rješenje o imenovanju Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje Hercegbosanske županije. Realizacija tog projekta počela je u rujnu 2016. godine.

Usvojena je i odluku kojom se daje suglasnost Ministarstvu financija Hercegbosanske županije da izvrši unutarnju preraspodjelu sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2018. godinu.

Tom odlukom odobrena je preraspodjela sredstava u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. S ekonomskog koda 614 229 – Ostale isplate pojedincima – dječji doplatak iznos od 250.000 maraka prebačen je na ekonomski kod 614 229 – Ostale isplate pojedincima – porodiljni dopust, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Pivić: Otklonjene nesuglasnice, UNZE će dobit novi kolektivni ugovor i svima 250 KM veće plaće

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!