Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 14:32 |

Uručena donacija za djecu i porodice pet ubijenih sarajevskih policajaca (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Coca-Cola Sarajevo Holiday Market i portal Klix.ba uručili su danas ček od 8.630 KM predstavnicima Sindikata policije Kantona Sarajevo za djecu i porodice pet ubijenih sarajevskih policajaca, Adisa Šehovića, Davora Vujinovića, Muhidina Pivodića, Elvedina Madeška i Mahmuta Traku.

Novac je sakupljen od prodaje hrane i pića, aukcije doniranih dresova FK Željezničar i FK Sarajevo, tombole te dobrovoljnih priloga prikupljenih tokom humanitarne večeri "Za naše heroje" koja je održana 13. januara u Sarajevu.

Predstavnik Holiday Marketa Nedim Lipa kazao je da je njihov cilj bio da kroz javno djelovanje motiviraju i druge osobe da učestvuju u donacijama te je najavio realizaciju sličnih akcija.

Predstavnik portala Klix.ba Ivan Vidović zahvalio je svim medijima koji su najavili i podržali akciju prikupljanja novca, kao i drugim privrednim subjektima koji žele pomoći djeci i porodicama ubijenih sarajevskih policajaca.

Član Upravnog odbora Sindikata policije KS-a Viktor Ćatić zahvalio je također inicijatorima akcije. Osim tih novčanih sredstava, naveo je da su se u odvojenu akciju uključili i drugi privredni subjekti, institucije i udruženja koja žele pomoći porodice ubijenih policajaca, između ostalih firma Hifa Petrol, Fondacija "Duga", Grad Sarajevo, Općina Centar, Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" i Industrijsko preduzeće "Krivaja" Zavidovići te Upravni odbor Međunarodne policijske agencije IPA-e.

- Porodice ubijenih policajaca trebaju adekvatnu pomoć države, a ovo je najbolji pokazatelj dobre volje građana Sarajeva - poručio je Ćatić.

Izrazio je nadu da će ishod istrage ubijenih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića biti pozitivan te da će počinioci gnusnog djela biti adekvatno sankcionirani.  

Pogledajte http://fena.ba/video/2472/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Lop6TfMS9nH5JbUDprILNNEk4i4KrRPT?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo