Stranačke aktivnosti     | 16.01.2019. 15:50 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović posjetio je danas Udrugu roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmjeh" u Rodoču, zatim Rehabilitacijski centar Sveta obitelj i Udrugu za Down sindrom u Mostaru.

Prilikom posjete, predsjednik Čović je razgovarao sa štićenicima i djelatnicima koji svojim radom i pažnjom pomažu osobama s invaliditetom te voditeljima Udruga.

Danijela Kegelj, predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmjeh, uz zahvalu na posjetu kao i pruženoj pomoći, prezentirala je rad kao i potrebe udruge koja se brine o osobama s poteškoćama u razvoju, bez obzira na uzrast.

Tijekom posjeta Rehabilitacijskom centru Sveta obitelj, don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa Mostarsko-duvanjske biskupije i sestra Rudolfa, naglasili su kako Rehabilitacijski centar djeluje kroz tri odjela: edukacijsko-rehabilitacijski, stacionarni i radionicu „Emanuel“, te skrbe o osobama s invaliditetom iz svih područja BiH i šire. Istaknuto je, također, kako se u sklopu obližnjega Centra za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama „Nazaret“ provodi radno rehabilitiranje u radionicama za drvodjelstvo, pletenje košara, uramljivanje slika, tekstil i ručni rad i za izradu dekorativnih predmeta od papira, voska i platna.

Današnjom posjetom zahvalili su predsjedniku Čoviću na posjeti i svemu što čini kako bi se unaprijedio rad ovih ustanova.

Igor Ledić predsjednik Udruge za Down sindrom, prezentirajući rad ali i poteškoće u radu Udruge, zahvalio se predsjedniku Čoviću što je prepoznao, te aktivno pomogao udruzi.

Cilj današnjih posjeta je potpora u radu Udrugama te poticanje svih koji mogu dati doprinos kako bi život osoba o kojima one skrbe bio što dostojniji. Predsjednik Čović na sastancima je naglasio kako će u okviru svojih mogućnosti, nastaviti i dalje pomagati rad udruga.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom