Sport     | 17.01.2019. 13:35 |

Sportski savez BiH - Žiri razmotrio prijedloge za izbor sportiste godine

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Žiri Izbora sportiste i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu, u organizaciji Sportskog saveza u BiH, na sjednici u Sarajevu razmatrao je prijedloge kandidatura za dodjelu priznanja.

Izbor najboljih vrši se na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor. 

Sportski savez u BiH i ove godine bira najbolje u 13 kategorija: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahista "Nusret Čaušević".

Bit će dodijeljena i posebno priznanje "Mirza Delibašić", nagrada za životno djelo, za fair play, nagrada ambasador sporta, nagrada za naučno-istraživački rad, publicistički rad, odnosno novinarsku djelatnost, priznanje za sportske nade i specijalna nagrada.

Manifestacija Izbor sportiste i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan 24. januara u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lana Pudar i Džanan Musa najbolji sportisti BiH

Lana Pudar Sportista godine BiH u izboru OKBiH

Husić, Bilbija i Musa kandidati za sportistu godine u izboru Nezavisnih novina i BHRT-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo