Bosna i Hercegovina     | 17.01.2019. 13:45 |

Kadrovska rješenja Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) - Vlada Federacije BiH danas je za sudjelovanje u radu i odlučivanju na skupštinama gospodarskih društava opunomoćila Kenana Osmanagića (Hrvatske pošte d.o.o. Mostar) i Stipu Buljana (UNIS Group d.o.o. Ilidža).

Izmjenom postojeće odluke, u Komisiju za verifikaciju računa stare devizne štednje imenovana je Tanja Baličevac.

Vlada je donijela i odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominiranje tri člana Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar, kao i o poništavanju, ponovnom raspisivanju i utvrđivanju kriterija javnog natječaja za izbor i imenovanje dva člana Nadzornog odbora Zraka d.d. Sarajevo.

Data je prethodna suglasnost za imenovanje Ramiza Kikanovića za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo uime državnog kapitala, do isteka mandata ovog odbora, koji je započeo 26. 8. 2015. godine.

Za članove Vijeća za sigurnost prometa na cestama imenovani su Zijad Hodžić i Tomislav Bojić.
U Arbitražni tribunal u vezi s odlukama Komisije SFOR-a i rješavanje zahtjeva za odštetu, iz Federacije BiH je imenovana Amra Hadžimustafić.

U Radnu skupinu za usuglašavanje stavova u vezi s Prijedlogom uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u FBiH imenovani su Refik Begić (predsjednik), Enver Išerić, Pero Matijević, Hasan Ganibegović, Mirjana Vučić i Adis Arapović.

Federalna vlada donijela je odluke o propisivanju općih i posebnih kriterija i o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje zamjenika direktora Financijsko-informatičke agencije.

Danas je Vlada ovlastila Darka Marjanovića za zastupanje Fabrike duhana Mostar d.d. Mostar pred Općinskim sudom u Splitu, Stalna služba u Makarskoj, u nastavku sudskog spora koji se vodi u postupku priznavanja strane sudske odluke i to presude Općinskog suda u Mostaru od 22. 8. 2012. godine, vezano za nekretninu koja se nalazi u Republici Hrvatskoj (Gradac), za koju je ta tvornica iskazala potraživanje u svom pasivnom podbilansu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom