Bosna i Hercegovina     | 18.01.2019. 15:58 |

SDA traži ostavku premijera Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Stranka demokratske akcije (SDA) traži da premijer Kantona Sarajevo Edin Forto podnese ostavku. 

Obrazlažući razloge, u saopćenju je SDA navela da je potpredsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo predložio da se profesionalnim zastupnicima u Skupštini KS ukine pravo na primanje zastupničkog paušala, a odmah nakon toga, od Doma naroda Federacije BiH da se lično njemu isplaćuje paušal.

- Iako je imenovan na premijersku poziciju, za koju će uredno primati visoku plaću, Forto za sebe želi priskrbiti paušal s federalnog nivoa.

Promotori “nove vlasti”, premijer Edin Forto i njegov mentor (premijer u sjeni Elmedin Konaković), koji najavljuju da u Sarajevu “više ništa neće biti isto”, dotakli su moralno dno. Nova vlast u Kantonu Sarajevo, osim neznanja i populizma, te Vlade sačinjene od kumova, rođaka i bliskih prijatelja, ovog puta pokazala je krajnje licemjerstvo - navodi se u saopćenju iz SDA. 

Iz SDA ističu da nisu iznenađeni, kako kažu, "sebičnim i krajnje bezobraznim potezima sarajevskog premijera" jer je u prethodnom mandatu, mimo zakona, primao dva paušala.

- Znamo o kakvim se demagozima radi, ali smo začuđeni koliko se i Forto i njegovi partneri zaklinju u poštenje, pravdu i brigu za narod, a istovremeno isključivo rade za lične interese - ističe se u saopćenju iz SDA.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana