Bosna i Hercegovina     | 22.01.2019. 17:37 |

Forto-Inzko: Sarajevo ima potencijal za velike iskorake u mnogim segmentima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka. Susret je bio prilika za razgovor o brojnim temama i pitanjima  koja utiču na poslovnu klimu u Kantonu i kvalitet života njegovih stanovnika. 

Prepoznajući Sarajevo kao atraktivan i dinamičan grad, kako je naglasio Inzko, na strukturama vlasti je zadatak i prilika da unaprijede stanje i naprave iskorake u mnogim segmentima, od gradskog prijevoza, obrazovanja, sigurnosti, saobraćaja. Iskazao je zadovoljstvo što su u ekspozeu premijera Forte posebno potcrtani borba protiv korupcije, ulaganje i jačanje obrazovnog sektora kao i opredjeljenje da se intenzivnije radi na stvaranju boljeg poslovnog  ambijenta. 

“Podizanje kvaliteta usluga u čitavom javnom sektoru, a posebno u dijelu komunalnih usluga bit će priroritet te će odrediti  rad i uspjeh ove vlade”, poručio je Forto te kao posebno važan zadatak izdvojio je stvaranje jačih kapaciteta za kreiranje i implementaciju kvalitetnih projekata. 

 On se zahvalio svima koji podržavaju smjernice djelovanja ove vlade te je najavio dalju saradnju s međunarodnim organizacijama, ambasadama, finansijskim institucijama i ostalim koji su spremni zajednički raditi na projektima važnim za Kanton Sarajevo, saopćila je Pres-služba Vlade KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo