Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 17:44 |

Dodik primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januar (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann. 

Novoimenovana ambasadorica Republike Austrije, u pozdravnom izlaganju na početku ceremonije, rekla je da obje države imaju dugu zajedničku historiju i da su godinama tijesno povezane, na nivou političke, privredne i kulturne saradnje. Austrija je i dalјe posvećena tome da Bosnu i Hercegovinu, i narednih godina, što je moguće više podrži na njenom putu u Evropsku uniju. 

Predsjedavajući Dodik je upoznao ambasadoricu Hartmann s aktuelnom situacijom u zemlјi, s posebnim osvrtom na formiranje vlasti na nivou države. Govoreći o prioritetima kad je vanjska politika zemlјe u pitanju, predsjedavajući Dodik je istakao da za evropski put zemlјe postoji konsenzus svih političkih aktera. 

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina ima vrlo dobre i prijatelјske političke odnose, te sveukupnu saradnju bez otvorenih pitanja. Saradnja ima uzlaznu liniju u različitim oblastima, kao što su politika, ekonomija, kultura, migracije i sigurnost. 

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama, predsjedavajući Dodik poželio je novoimenovanoj ambasadorici Republike Austrije uspješnu diplomatsku misiju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo