Sport     | 24.01.2019. 15:34 |

U Kaknju otvorena nova sportska dvorana

FENA Saopćenje

KAKANJ, 24. januara (FENA) - Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija danas su svečano otvorili novu sportsku dvoranu u Kaknju. 

- Nama, novim generacijama kojima se ukazuje povjerenje da nastave s izgradnjom Kaknja, ovakvi projekti i vizionarstvo ljudi koji su ih realizirali služe kao motivacija i ohrabrenje. Zato iskazujem čvrsto uvjerenje da Kakanj i u budućem periodu nastavlja još snažnije i odlučnije putem progresa - rekao je Šljivo.

Šljivo dodaje da je ovim projektom riješen i problem nedostatka sale za tjelesni odgoj za učenike Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“, saopćeno je iz Općine Kakanj.

U novoj dvorani montiran je višeslojni, sportski, jasenov parket koji ima potkonstrukciju i FIBA "Level 1" certifikat. U novoj dvorani će biti otvoren novi fitnes centar na 125 kvadratnih metara. 

Izgradnja dvorane koštala je oko 1.600.000 KM. Od tog iznosa Vlada ZDK je osigurala 700.000 KM, dok je preostalih 900.000 KM osigurala Općina Kakanj.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kakanj - U selu Lučići obavljen ukop Zejnila Kadrića Zenge

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo