Kultura     | 25.01.2019. 08:16 |

Počinje trodnevni kamp za mlade glumce na Ponijerima kod Kaknja

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 25. januara (FENA) - Uz večerašnju premijeru predstave za bebe "Prije nego dijete zaspi“, 68. godišnjiu Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP) članovi zeničkog ansambla obilježit će i današnjim okupljanjem na Ponijerima kod Kaknja, gdje će naredna tri dana sudjelovati u radu Glumačkog kampa "Ponijeri 2019“.

-Kamp smo, zapravo, započeli još prošlog ljeta kada smo održali Glumački kamp u Kamenici kod Zavidovića. Sada samo nastavljamo tu priču, a njeno finale, krunu ovog projekta, mislimo da ćemo imati na proljeće kao popratni program Festivala BH drame. Uradit ćemo zajedničku predstavu u kojoj ćemo se baviti poezijom Maka Dizdara i tada je prezentirati - najavljuje Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a, koji i rukovodi tim kampom za mlade glumce iz ZDK-a.

Napominje da će se grupa od 11 polaznika Dramskog studija BNP-a, a radi se o djeci završnih godina osnovne te prvog i drugog razreda srednje škole, danas na Ponijerima priključiti grupama sa istim brojem učesnika iz dramskih studija JU Kulturno-sportski centar iz Kaknja i JU Centar za kulturu Zavidovići.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MUPZDK - Potvrđen identitet osobe čije je tijelo pronađeno na Ponijerima

Kakanjci zadovoljni dosadašnjom skijaškom sezonom na Ponijerima

FUCZ - I dalje se traga za nestalim El-Eminom Hadžićem

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo